Nieuws

Vacature bestuursleden

Vacature bestuursleden

Christel

oktober 16th, 2019

No comments

Vacature bestuursleden Ontmoetingscentrum Litserborg

Wie helpt mee richting te geven aan de doorontwikkeling van ontmoetingscentrum  Litserborg?

Litserborg is het ‘dorpshuis’ van Den Dungen (gemeente Sint-Michielsgestel); het thuis voor vele organisaties, maar vooral ook voor de inwoners van Den Dungen. Het centrum beschikt over verschillende grotere en kleinere zalen; ruimten voor vergaderingen, workshops, cursussen, bijeenkomsten, voorstellingen/optredens, activiteiten/evenementen, etc.  Activiteiten op sportief, creatief, cultureel, muzikaal en sociaal gebied.

De huiskamer voor jong en oud.

Het interim bestuur heeft de bedrijfsvoering van Litserborg het afgelopen jaar, op basis van het eenjarige verbeterplan, robuust ingericht. De activiteiten zijn flink toegenomen en het operationeel resultaat is sterk verbeterd. De volgende stap is dat er een op de toekomst gericht beleidsplan wordt gemaakt en dat Litserborg zich nog verder ontwikkelt.

Bestuursleden gezocht!

Deze doorontwikkeling wordt de uitdaging voor het nieuwe bestuur, waarvoor we nu op zoek naar (minimaal) vijf nieuwe bestuursleden. Zij zullen, eerst samen met het interim-bestuur en vanaf 1 mei 2020 als ‘het bestuur’, een actieve bijdrage leveren aan verdere groei van Litserborg.  

Van het nieuwe bestuur wordt verwacht dat het toetsend en adviserend zal acteren op zaken zoals kaders, beleid, financiën enzovoort. Daarbij wordt in de beginfase een meer proactieve en pragmatische ondersteuning gevraagd.

Naast de gebruikelijke portefeuilles (voorzitter, penningmeester, secretaris) moeten ook aandachtsgebieden als  gebruikers/huurders, evenementen/activiteiten, personeel/vrijwilligers, PR en marketing en gebouw/facilitair worden verdeeld. Die toedeling vindt in overleg plaats op basis van geschiktheid, belangstelling, beschikbaarheid etc.

We verwachten op termijn een gemiddelde inspanning van zo’n 8 – 12 uur per maand.

Op wie richten we ons ?

We richten ons op betrokken inwoners van Den Dungen e.o., die met frisse energie graag willen bijdragen aan het verder verbeteren van de beheersorganisatie/stichting van de gemeenschapshuis.

We zoeken kandidaten met/die:

  • (bij voorkeur) bestuurlijke ervaring;
  • een brede maatschappelijke interesse;
  • gevoel voor (sociaal) ondernemerschap;
  • transparant opereren;
  • een pragmatische kijk op zaken;
  • de visie kunnen uitdragen;
  • zowel binnen als buiten het bestuur kunnen samenwerken;
  • goede contactuele eigenschappen.

Wat bieden we?

Het nieuwe bestuur staat voor de uitdagende taak Litserborg verder te laten groeien. Je levert daaraan, samen met de andere nieuwe bestuursleden, een flinke bijdrage. Het bestuur bepaalt het daarvoor benodigde beleid en geeft daaraan invulling.  Behalve dat de te klaren klus een uitdaging is het ook gewoon leuk en gezellig om deze klus samen met de andere bestuursleden op te pakken.

Het betreft verder een onbezoldigde functie.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Dan zien we je reactie graag vóór 1 november tegemoet, voorzien van een korte motivering.  Specifieke interesse of ervaringen in bepaalde functies kunnen daarbij kenbaar worden gemaakt.  Richt je reactie aan: bestuur@litserborg.nl 

Voor eventuele vragen kun je terecht bij interim voorzitter Jan-Hein van Beers (0648500765). Een functie-omschrijving is beschikbaar.  

Na 1 november zal een selectiecommissie de reacties beoordelen waarna in de dan volgende twee weken de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden. We gaan ervan uit dat we de procedure in november kunnen afronden.

Comments are closed.

Menu Title