Belevingstuin

lb-belevingstuin
Rondom Litserborg wordt de komende jaren de Dungense Belevingstuin gerealiseerd voor alle bewoners van Litserborg en inwoners van Den Dungen en Maaskantje.
Het wordt een plek waar ruimte is om te beleven, bewegen en te ontmoeten.

 

Belevingstuin

Een belevingsgerichte tuin is een omgeving die geestelijk en lichamelijk stimulerend werkt voor mensen met een vorm van dementie. De Dungense Belevingstuin is ook een plek waar bewoners van Litserborg en inwoners van Den Dungen elkaar kunnen treffen. De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat mensen met een vorm van dementie blijven participeren in de Dungense samenleving. De Dungense Belevingstuin biedt de bewoners de mogelijkheid om rond te kijken, te bewegen, mensen te ontmoeten en te genieten.

Gefaseerd project

De Dungense Belevingstuin wordt in de komende jaren in fasen gerealiseerd. Het project omvat een boerenerf,  vuurplaats, kruidentuin, boerensloot, moestuin, speel- en beweegmogelijkheden voor jong en oud en een boomgaard.

Sponsoring belevingstuin
De tuin komt er alleen als Dungenaren, Maaskantenaren en Dungense ondernemers samenwerken aan een dementievriendelijk dorp. We vragen dus de hulp van alle inwoners en bedrijven. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de belevingstuin kan een donatie doen in één van de collectebussen die in Litserborg en bij diverse lokale ondernemers staan. Ook is het mogelijk om een bedrag over te maken aan NL 06 FVLB 0225461277 o.v.v. 152990 – 320000. Ook sponsoring in natura in de vorm van hulp bij het realiseren van de tuin of het leveren van materialen is van harte welkom.

plaat_belevingstuin

 

Sponsering bewegingstuin

flyer_belevingstuin_enkel2

Menu Title